فعالیتها  
     
 
من از شیمی آموختم که ...  

من از چرخش الكترون ها به دور هسته آموختم كه كل جهان به دور مركز هستی می چرخد و از حركت پیوسته ذرات چه ارتعاشی چه انتقالی یا دورانی كه ثبات و سكون در آفرینش راه ندارد و پیوسته در مسیر تغییر و تحول و تكامل هستیم.

از شیمی آموختم كه هر چه فاصله ما از مركز افرینش وخالق هستی بیشتر باشد ما و نیستی ما آسانتر خواهد بود همانطوری كه جدا كردن الكترون از دورترین لایه اتم آسانتر است.

از بحث واكنشهای چند مرحله ای و زنجیری آموختم كه ما ذره های حد واسط مراحل زندگی هستیم كه در یك مرحله واكنش متولد می شویم و در واكنشی دیگر می میریم و هدف آفرینش و خلقت فراتر از تولید و مصرف ماست.

از بحث تعادل های شیمیایی و واكنشهای برگشت پذیر آموختم كه جهان تعادلی است پویا و دینامیك كه گرچه در ظاهر خواص ماكروسكوپی ثابت و یا متغییری دارد اما در درون در تكاپو و فعال است

 و از شیمی آموختم كه از دست دادن فرصت ها واكنش های برگشت ناپذیری هستند كه تكرار آنها میسر نخواهد بود.

از شبكه بلور جامد های یونی آموختم كه با وجود تضادها می توان چنان گرد هم آمد و پیوستگی ایجاد كرد كه شبكه ای مقاوم در مقابل دماهای ذوب بالا بوجود آید .

     
 
اهمیت خوردن صبحانه برای دانش آموزان  

کمک کار اصلی یک دانش آموز همان طور که از اسمش پیداست یاد گیری مطالب علمی جدید و درس خواندن است.  برای درس خواندن باید ذهن شما تمرکز کافی داشته باشد و خوردن یک صبحانه سالم و مقوی به شما  می کند که در طول روز پرانرژی تر بوده و تمرکز و قدرت ذهنی بالاتری داشته باشید حتما تجربه کرده اید روزهایی که صبحانه نمی خورید در طول روز زودتر خسته می شوید و تمرکز کمتری دارید .

     
 
4 میوه برای تقویت هوش و حافظه  
نوع تغذیه از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه کرد. به منظور تقویت حافظه و ارتقاء هوش، باید نکاتی را رعایت کنیم که در جنبه‌های مختلف می‌توانند منجر به تقویت حافظه و هوش شوند. میوه‌هایی که هوش و حافظه‌ را افزایش می‌‌دهند، شامل موارد زیر می شوند:

انگور : انگور دارای پتاسیم بوده که موجب احساس شادی می‌شود. از طرف دیگر، حاوی فسفات زیادی است که غذای مغز و سلسله‌ اعصاب است و باعث ازدیاد هوش و حافظه می‌شود همچنین به علت داشتن منگنز،عامل رشد محسوب می‌شود، چهره را روشن کرده و غذای مناسبی برای سلسله‌ اعصاب به شمار می‌رود. این میوه‌ خوشمزه باعث تقویت نیروی عضلانی نیز می‌گردد. این میوه جوانی دوباره‌ای به فرد می‌بخشد، ذهن را فعال و عضلات را قوی می‌سازد.

انار : خوردن انار، معده را تقویت کرده و ذهن را نیرو می‌بخشد و موجب تقویت حافظه می‌گردد.چون انار قادر است معده و روده‌ها را پاک کند، لذا جداره روده را برای دفاع و دور کردن ویروس‌ها آماده می‌سازد. بنابراین سموم به خون و قلب وارد نمی‌شوند و قلب رونق و حیات تازه‌ای می‌یابد و به این طریق، سلول‌های کبد فعال می‌‌شوند.هم‌چنین باعث دفع اوره و کلسترول و سموم دیگر می‌شود.آب انار، در حفظ تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی دارد؛ چون املاح آب انار با مواد آلی ترکیب شده، زود جذب می‌شود. انار خون‌ساز است. در موقع مصرف، افزودن کمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع ، به هضم آن نیز کمک می‌کند. ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است.

انجیر : انجیر به علت داشتن کلسیم و فسفر فراوان ،سبب تقویت استخوان‌ها و رشد کودکان شده و ویتامین‌های آن موجب تقویت چشم می‌شود.این میوه منبع تولید انرژی است. انجیر خشک قدرت غذایی فراوانی دارد و مقوی مغز و اعصاب است.

سیب : سیب ، یکی از بهترین میوه‌های معجزه آسا است که هم خاصیت خنثی کردن سم را دارد و هم خاصیت غذایی و به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک را حل می‌کند و برای معالجه‌ چاقی بسیار مفید است و به علت داشتن فسفر، تقویت‌کننده اعصاب و مغز است و با داشتن ویتامین‌های A ، B و C و املاح سودمندی مانند: کلسیم ، فسفر، منیزیم ، آهن، پتاسیم و سدیم برای همه‌ سنین به خصوص کودکان مفید است.سیب با خستگی ، فشار ذهنی و کمبود مواد معدنی مبارزه می‌کند. تقویت‌کننده‌ اعصاب و عضلات و دشمن سرسخت بوی بد دهان و آرامش دهنده‌ قلب است. بوییدن و خوردن آن موجب نشاط، شادی، تقویت حافظه و سلسله‌ اعصاب می‌شود.سیب قرمز بیشتر از سیب سفید مفید است؛ البته به شرطی که تازه باشد.

     
 
خطایی که حین مسواک زدن مرتکب می شویم!  

 احتمالا شما نیز روزانه دوالی سه بار دندان هایتان را مسواک می زنید و شاید تصور می کنید در این کار خبره شده اید. اما باید بدانید بدون اینکه متوجه بشوید خطاهایی مرتکب می شوید. در این مطلب با ۵خطاییکه اغلب ما حین مسواک زدن مرتکب می شویم آشنا خواهید شد.

1- عجله می کنید به عقیده ی کارشناسان یکی از خطاهای شایع مسواک زدن زمانی کوتاهی است که برای این کار اختصاص داده می شود. برای اینکه به خوبی دندان هایتان را مسواک بزنید باید حدود دو دقیقه وقت برای این کار صرف کنید. زمانیکه با عجله مسواک می زنید نمی توانید جرم های دندان را از بین ببرید.

2- دقت نمی کنیدخطای دیگری که زیاد مرتکب می شوید این است که حین مسواک زدن برخی از مناطق دهان را فراموش می کنید. باید با دقت یکسان جلو، عقب و روی دندان ها و همچنین لثه ها، زبان و کام را تمیز کرد. اغلب بخش هایی از دهان که مسواک به راحتی به آنجا نمیرسد مثل دندان های عقب رها می شوند. باید توجه داشته باشید که با حوصله و دقت مسواک بزنید. برخی افراد در مسواک زدن تمام دندان ها تنبلی به خرج می دهند.

3- مسواک را بیش از حد روی دندان ها فشار می دهیدآیا از آن دسته افرادی هستید که تصور میکنند هر چه بیشتر مسواک را فشار دهند دندان ها بهتر تمیز می شوند؟ باید بگوییم متاسفانه اشتباه می کنید. به کار بردن انرژی زیاد در حین مسواک زدن از آن دسته خطاهای رایجی است که تمام مراجعین به دندان پزشکان مرتکب می شوند. فشار دادن مسواک روی دندان ها باعث می شود بافت لثه ها از دندان ها فاصله بگیرد و از بین برود. حتی امکان دارد به حساسیت دندانی یا افتادگی دندان دچار شوید. خلاصه اینکه با دندانهایتان مهربان باشید. دندان پزشکان توصیه می کنند از مسواک های نرم استفاده کنید.زیرا اینگونه مسواک ها به دندان آسیب نمی رسانند و راحت تر روی دندان ها می لغزند.

ادامه مطلب . . .

     
 
آیا می دانید جمهوری اسلامی ایران؟  
آیا می دانید جمهوری اسلامی ایران ...
  1. دومین کشور دارای پهپادهای رادار گریز است.
  2. نیروگاه خورشیدی یزد، بزرگترین نیروگاه خورشیدی خاورمیانه و هشتمین نیروگاه جهان است.
  3. سومین کشور استخراج کننده سلول های بنیادی جهان از دندانهای شیری است.
  4. پنجمین کشور دارای بز شبیه سازی شده در دنیاست.
  5. جزو هشت کشور فضایی دنیاست.
  6. کشف ژن یک نوع نابینایی خاص برای اولین بار در دنیا توسط محققان ایرانی انجام شد.
  7. دومین کشور سازنده ملخ کامپوزیتی بالگرد در جهان است.
  8. طراحی و ساخت روبات هوشمند دستیار جراح اولین بار در ایران است.
  9. در اخیتار داشتن دومین ارتش سایبری بزرگ دنیا
  10. جزو هشت کشور هسته ای جهان است.
  11. دومین کشور دارای دانش طراحی و ساخت هواپیمای استراتژیک خورشیدی است.
     
 
استرس خوب - استرس بد  

استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنشهای‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند.

استرس می تواند به دو شکل متفاوت تجربه شود

دیسترس : تجربه مداوم غرق شدن در مسئولیت هاست. دیسترس حرکت در تونل مشکلات است. بی آنکه انتهای تونل معلوم باشد. مانند مشکلات مالی، تعارض در روابط بین فردی، تعهدات بیش از حد، دست و پنجه نرم کردن با یک بیماری مزمن یا تجربه کردن یک ضربه روحی شدید .

یوسترس : نوعی استرس مثبت و مفید است. در حالت یوسترس ما تحت فشار هستیم ، ولی این فشار به ما انرژی و انگیزه می دهد تا مسئولیت هایمان را انجام داده و به اهدافمان برسیم. تحصیل کردن، ازدواج با فردی که دوستش داریم، ترفیع شغلی و تغییر شغل از جمله یوسترس های فشارزا اما مفید هستند .
ادامه مطلب . . .

     
 
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  

تب خونریزی دهنده کنگو کریمه (Crimean-Congo hemorrhagic fever) از حیوان به انسان و از حیوان به حیوان سرایت می کند.

عامل این بیماری یک ویروس است

راه های آلوده شدن انسان به بیماری

- گزش کنه آلوده

- له کردن کنه آلوده: در اثر این له کردن، مایع کنه وارد بریدگی ها و یا خراش های پوست می گردد و یا بر روی غشاهای مخاطی قرار می گیرد .

- پوست و یا غشاهای مخاطی که در معرض خون حیوانات آلوده قرار گیرند .

- تماس با خون آلوده از طریق کشتارگاه، شاخ حیوان را کندن، غده مردانگی حیوان را برداشتن، واکسن زدن به حیوان، برش گوش برای تشخیص هویت و یا چیزی را به گوش حیوان وصل کردن و موجب خون آمدن گوش حیوان شدن .

توجه کنید گوشتی که از کشتارگاه مناسب و با مهر دامپزشکی بیرون می آید و پخته می شود، این ویروس را ندارد .

- افرادی که در حومه شهر زندگی می کنند .

- افرادی که به مناطق روستایی برای شکار و یا کوهنوردی می روند .

     
 
سلول چیست  
سلول چیست؟

کوچکترین واحد حیاتی پیکره هر موجود زنده را سلول می گوییم .

می توان گفت چنانچه بدن موجودات را به یک ساختمان تشبیه کنیم سلول ها به تعبیری آجرهای تشکیل دهنده ی بنا هستند .

هر سلول از اجزای مختلفی تشکیل شده است که به طور عمده سیتو پلاسم، غشای سیتوپلاسمی و هسته هستند .


 سیتوپلاسم چیست؟

سیتوپلاسم شبیه مایع غلیظی به نظر می رسد که حاوی مواد مختلف از جمله آنزیم هاست .

آنزیم ها از جنس پروتئین بوده و درون خود سلول ساخته می شوند و وظیفه ی آنها اداره کردن تغییرات شیمیایی داخل سلول است .

در واقع شبیه یک کاتالیزور عمل می کنند. یعنی انجام یک واکنش شیمیایی را تسریع می کنند، بدون اینکه خود در آن شرکت کنند و بنابراین مصرف نمی شوند؛ لذا می توانند بارها و بارها مورد استفاده قرار گیرند .

جهت دریافت مقاله کلیک کنید


     
 
هوا آلوده است يعني چي؟  

آلودگي هوا يعني وجود هر نوع ماده آلاينده اعم از جامد، مايع، گاز و يا تشعشع پرتوزا و غيرپرتوزا در هوا به تعداد و در مدت زماني که کيفيت زندگي را براي انسان و ديگر جانوران به خطر ‌اندازد. آلودگي هوا يکي از عوامل مهم ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي حاد و مزمن است. همه ساله تعداد زيادي از کودکان و سالمندان به دنبال ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي که همه ناشي از آلودگي هواست جان خود را از دست مي‌دهند. در اثر مخلوط شدن هوا با گازها، غبارات و ذراتي که کيفيت هوا را کاهش مي‌دهند آلودگي هوا ايجاد مي‌شود. ماشين‌ها، هواپيماها، ساختمان‌سازي‌ها با افزايش گرد و غبار در هوا، شخم زدن زمين به وسيله تراکتورها، دود ناشي از آتش‌سوزي، رفت و آمد در جاده‌هاي خاکي، ريزش کوه و... دست به دست هم داده و سبب آلوده شدن هوا مي‌شود.

مواد آلوده کننده هوا

مونواکسيدکربن ، اکسيدهاي نيتروژن، هيدروکربن‌ها، اکسيدهاي سولفور، ذرات معلق و سرب از جمله مواد آلوده کننده هوا به شمارمي روند .
مونواکسيدکربن يا co: گازي است بي رنگ و بي بو که وجود مقادير هر چند اندک آن در محيط براي سلامت انسان نامطلوب است. اين گاز باعث بروز اختلال در تنفس سلول ها مي شود. علايم مسموميت با گاز co بستگي به مقدار گاز در محيط دارد. خودرو مهم ترين منبع اين آلاينده در شهرهاي بزرگ است. اين آلاينده بين يک تا دو ماه در هوا مي‌ماند. اکسيد شدن و تبديل آن به دي اکسيدکربن، جذب شدن به برخي از گياهان و جانداران ريز و شسته شدن با باران، راه‌هاي حذف آن از هواي اطراف است. هنگامي‌که اين گاز را تنفس کنيم، به جاي اکسيژن به هموگلوبين خون متصل مي‌شود و ظرفيت حمل اکسيژن خون را کاهش مي‌دهد. سردرد و سرگيجه، حالت خواب آلودگي و در نهايت بي هوشي که منجر به مرگ مي شود، از علايم وجود گاز co در محيط است .
اکسيدهاي نيتروزن: وجود اين گاز در محيط باعث تحريک چشم، بيني، گلو و شش‌ها مي شود. تماس طولاني مدت با اين گاز باعث افزايش آسيب پذيري بدن انسان در برابرعفونت هاي بيماري زا نظير آنفلوانزا مي شود. ميزان زياد اين گاز در محيط، باعث اختلال در قوه بويايي، ناراحتي هاي حفره بيني، اشکالات تنفسي، ناراحتي هاي اعصاب، ادم ريوي و سرانجام مرگ مي‌شود .
هيدروکربن‌ها: اين گروه از آلاينده‌ها مهم‌ترين منبع آلودگي هوا در محيط هستند. وجود اين آلاينده در محيط باعث تحريک چشم، سرطان و اختلال در مرکز خون سازي بدن
مي‌شود .
دي اکسيدگوگرد: هم از فرآيندهاي طبيعي وارد هوا مي‌شود و هم از فعاليت‌هاي انسان. از جمله موارد طبيعي که دي اکسيدگوگرد آزاد مي‌کند مي‌توان به تجزيه و سوختن مواد آلي، آزاد شدن از سطح دريا و فوران‌هاي آتشفشاني اشاره کرد. انسان نيز با سوزاندن سوخت‌هاي فسيلي مقدار زيادي از اين آلاينده را وارد هوا مي‌کند. دي اکسيدگوگرد در آب حل مي‌شود و اسيد سولفوريک را به وجود مي‌آورد که ماده‌اي خورنده است و بافت‌هاي گياهان و جانوران را در خود حل مي‌کند. دي اکسيدگوگرد مي‌تواند بيماري‌هاي تنفسي بسياري را به وجود آورد .
ذرات معلق: ذرات معلق به ذرات جامد کوچک و قطرات مايع موجود در هوا اطلاق مي‌شود که مي‌توان به ذرات غبار،‌هاگ گياهان، باکتري‌ها و نمک اشاره کرد. از جمله فعاليت‌هاي بشر که به انتشار ذرات معلق منجر مي‌شود مي‌توان به معدن کاري، سوزاندن سوخت‌هاي فسيلي، حمل ونقل، کشاورزي و استفاده از سوخت‌هاي جامد براي پخت‌وپز و توليد گرما اشاره کرد. ذرات معلق را مي‌توان بر اساس اندازه آنها تقسيم‌بندي کرد. ذرات بزرگ‌تر به طور معمول خيلي زود ته نشين و از هوا جدا مي‌شوند اما ذرات کوچک‌تر ممکن است روزها و ماه‌هاي متوالي در هوا باقي بمانند. از عمده‌ترين عوارض ذرات معلق بر روي انسان مي‌توان به بيماري هاي عفوني بخش هاي بالاي دستگاه تنفسي، اختلالات قلبي، برونشيت، تنگي نفس، التهاب ريوي و کاهش مکانيسم‌هاي دفاعي بدن اشاره کرد .
ازن : ازن گازي است بي رنگ که آلاينده نوع دوم به شمار مي‌رود و از واکنش‌هاي شيميايي بين گازهاي آلي فعال و اکسيدهاي نيتروژن در روزهاي آفتابي به وجود مي‌آيد. ازن اکسيدکننده قوي است که موجب سوزش چشم‌ها و ناراحتي‌هاي تنفسي و همچنين نابودي گياهان مي‌شود البته بايد توجه داشت ازن موجود در لايه تروپوسفر (لايه‌هاي نزديک به سطح زمين) آلاينده به شمار مي‌رود ولي ازن لايه استراتوسفر (لايه‌هاي بالاتر جو) نه تنها آلاينده نيست بلکه به طور طبيعي در جو توليد مي‌شود و مي‌تواند جلوي پرتوهاي زيان آور فرابنفش خورشيد را بگيرد. اين همان لايه ازني است که کارشناسان بسيار نگران سوراخ شدن آن هستند .
سرب: سرچشمه اصلي اين آلاينده، بنزين سرب دار خودروهاست. سرب يکي از فلزهاي سنگين است و هنگامي‌که وارد بدن شود، کارکرد مغز را به ويژه در کودکان مختل مي‌کند
مه دود نور شيميايي: از اثر نور خورشيد بر آلاينده‌هايي که ناشي از فعاليت‌هاي صنعتي انسان است، به وجود مي‌آيد. قبلا تصور مي‌شد که مه دود فقط از سوختن زغال سنگ يا ديگر سوخت‌هاي فسيلي با مخلوطي از دود و دي اکسيدگوگرد به وجود مي‌آيد اما دانشمندان از سال 1950 نوع ديگري از مه دود را شناختند که به آن مه دود نورشيميايي مي‌گويند و مخلوطي سمي‌از آلاينده‌هاي گوناگون مانند اکسيدهاي نيتروژن، ازن تروپوسفري و ترکيب‌هاي آلي فرار است. همه اين مواد، اکسيدکننده هستند و به شدت واکنش مي‌دهند و به همين دليل يکي از مهم‌ترين مشکل‌هاي جوامع صنعتي است .
باران اسيدي: باران اسيدي هنگامي ‌به وجود مي‌آيد که PH باران بر اثر حل شدن گازهايي مثل دي اکسيدگوگرد و اکسيدهاي نيتروژن کم شده و به مقدار 6/5 تا 5/4 برسد. اين گازها از سوختن ترکيب‌هاي داراي گوگرد و نيتروژن به وجود مي‌آيند، هرچند ممکن است خاستگاه طبيعي هم داشته باشند. باران اسيدي باعث اسيدي شدن آب رودخانه‌ها و درياچه‌ها مي‌شود که براي ماهي‌ها و ديگر آبزيان بسيار زيان‌آور است. از طرف ديگر باران اسيدي مي‌تواند باعث اسيدي شدن خاک و کاهش محصولات کشاورزي شود. باران اسيدي همچنين باعث تسريع هوازدگي و فرسودگي ساختمان‌ها مي‌شود.

     
 
چرا پياز اشک را در مي آورد؟  

هنگامي که پوست پياز را مي کنيد يافته هاي آن آسيب مي بينند و آنزيمي در آنها با ترکيبي به نام سولفواکسيد (به اختصار) ترکيب شده و مولکول نامبرده را به سه قسمت مي شکند که يکي از اين ترکيبات اشک آور است.

زماني که پياز را زير شير آب يا پس از خروج از يخچال پوست مي کنيد ديگر اشک آور نيست زيرا:

سولفواکسيد در آب محلول است و آب سبب آبکافت آن مي شود در نتيجه بقيه ي مراحل بالا که نتيجه ي آن ايجاد ترکيب اشک آور است انجام نمي شود.

اگر پياز سرد باشد سرعت واکنش آنزيمي نامبرده کاهش مي يابد و کمتر تشکيل مي شود و فشار بخار سولفواکسيد هم کاهش يافته و غلظت آن در هوا کم مي شود طوري که سبب ايجاد اشک نمي‌شود.
     
 
درباره منظومه شمسی  
منظومه به مجموعه اي از اجرام سنگين و سياراتي گفته ميشود كه همگي به دور يك ستاره در حال گردشند.
منظومه اي مشتمل از زمين و هشت سياره اصلي و خورشيد. علاوه بر سيارات اجرام كوچك فراواني در منظومه شمسي گرد خورشيد در حركتند از جمله كوتوله ها، سنگ هاي آسماني و ستاره هاي دنباله دار و همين طور ابرهاي نازكي از گازها و غبار كه به آنها ابرهاي ميان سياره گفته مي شود. بيش تر از ۱۰۰ قمر طبيعي نيز در اين منظومه در چرخشند.
به جز خورشيد، زمين و ماه اجرام بسيار ديگري نيز وجود دارند كه با چشم غيرمسلح قابل رصدند از جمله سيارات عطارد، زهره، مريخ، مشتري و زحل همينطور شهاب سنگ ها و ستارگان دنباله داري كه به طور موقت قابل مشاهده اند.
اجرام بسيار زياد ديگري نيز توسط تلسكوپ ها در منظومه شمسي رصد شده اند.
از سال ۱۹۹۰ ستاره شناسان سيارات زياد ديگري در اطراف ستاره هاي دوردست كشف نموده اند. با مطالعه بر روي اين اجرام و نحوه گردششان به دور ستاره مركزي، دانشمندان اميدوارند اطلاعات كلي تر و جامعي در خصوص منظومه ها به دست آورند.

     
 
راههای مقابله با سرماخوردگی  
 
سرماخوردگی یک عفونت ویروسی مسری است که راه های تنفسی فوقانی را آلوده نموده و باعث تحریک و ترشح در راه های هوایی می شود. ابتلا  به سرماخوردگی ممکن است در اثر تماس با فرد آلوده یا تماس با وسایل آلوده صورت پذیرد و گاهی عواملی مانند سرما، استرس و خستگی می توانند شرایط را برای فعالیت ویروس سرماخوردگی نهفته در مجرای تنفسی مناسب کند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، سرماخوردگی‌ها معمولا ناگهانی شروع می‌شوند. آب ریزش در ابتدا شفاف بوده و ممکن است شدت یافته و زرد رنگ گردد. گرفتگی بینی، سرفه، گلودرد، بی حالی، خستگی، بیتابی، بی اشتهایی، گاها ریزش اشک و التهاب از علائم عمده آن است.
عوامل موثر در بروز سرماخوردگی
ویروس‌های سرماخوردگی پس از ورود به بدن در مخاط دستگاههای تنفسی ایجاد بیماری کرده و همراه با ترشحات دستگاه تنفسی از فردی به فرد دیگر قابل انتقال است. بنابراین:
- دست دادن، روبوسی، عطسه و سرفه در محلهای عمومی باعث انتقال آن می‌شود.
- رطوبت و درجه حرارت در انتشار ویروس نقش دارد، این بیماری در کشورهای مناطق معتدل در فصل سرما (زمستان و پاییز) به علت بارندگی و رطوبت بیشتر است.
- از دیگر علل افزایش بروز سرماخوردگی در فصل سرما حضور در مكان‌های شلوغ همچون وسایل نقلیه عمومی و تجمع در فضاهای بسته و عدم استفاده از تهویه مناسب است.
- تغذیه یکی از فاکتورهای موثر در عملکرد سیستم ایمنی است. بنابراین سوء تغذیه در بروز بیماری‌های عفونی نقش مهمی را ایفا می‌کند. ابتلا به بیماری‌های مزمن قلبی، کلیوی و ریوی نیز فرد را مستعد ابتلا به این عفونت می‌کند.
براساس گزارش دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، سرماخوردگی بیماری است که اگر چه مرگ و میر به دنبال ندارد ولی بروز آن باعث مشکلات زیادی برای افراد می شود و باعث غیبت از کار می شود. از طرفی با انجام اقداماتی به راحتی قابل پیشگیری است بنابراین در مبارزه با سرما خوردگی، پیشگیری باید هدف اصلی باشد برای پیشگیری باید اقدامات زیر را انجام داد:
1 - دست‌های خود را بشوئید:
بیشتر ویروس های سرماخوردگی از طریق تماس مستقیم منتشر می شوند. کسی که سرماخورده است بداخل دست های خود عطسه کرده و سپس اشیائی مثل تلفن ، صفحه کلید کامپیوتر یا لیوان را لمس می کند.
میکروب‌ها می توانند برای ساعت ها و در بعضی موارد هفته ها زنده باقی مانده و سپس به فرد بعدی که آن اشیاء را لمس می کند منتقل شود . بنابراین باید دستهای خود را مکرراً بشوئید . در صورتی که امکان شستن دستتان را ندارید دستهای خود را بسیار سخت برای یک دقیقه به هم بمالید . این کار باعث جداشدن اکثر ویروسهای سرماخوردگی از پوست می شود .
2 - سرفه و عطسه خود را با دستانتان نپوشانید:
زمانی که احساس می کنید در حال سرفه یا عطسه هستید از یک دستمال دستمال استفاده کرده و آنرا بلافاصله دور بیاندازید . اگر دستمال ندارید سر خود را از افرادی که نزدیک شما هستند به طرف دیگر چرخانده و به فضای آزاد سرفه کنید .
3- صورتتان را لمس نکنید:
ویروس‌های سرماخوردگی از طریق چشم ، دهان و بینی وارد بدن شما می شوند . لمس صورت کودکان راه اصلی ابتلای آنان به سرماخوردگی بوده و همچنین موجب انتقال سرماخوردگی از آنان به والدینشان می باشد .
4 - مقدار زیادی مایعات بنوشید:
آب سیستم بدن شما را شستشو داده و باعث خروج سموم از بدن شما می شود . یک فرد بالغ سالم بطور متوسط روزانه 8 لیوان مایعات نیاز دارد.
5 - از سونا استفاده کنید:
وقتی به سونا می روید هوائی که استنشاق می کنید بالاتر از 80 درجه است و این درجه حرارت باعث از بین رفتن ویروس های سرماخوردگی می شود .
6- از هوای آزاد استفاده کنید:
اکثریت افراد در زمانی که هوا سرد است در خانه و محوطه های بسته می مانند بنابراین میکروب‌های بیشتری در اطاق های خشک و شلوغ در حال گردش است .
7- ورزش های آیروبیک را به طور منظم انجام دهید:
این ورزش ها باعث افزایش سلولهای مقابله کننده با ویروس در بدن می شود .
8- غذاهای گیاهی مصرف کنید:
مواد طبیعی موجود در گیاهان باعث افزایش ویتامین های بدن می شود . بنابراین میوه و سبزیجات سبز تیره ، قرمز و زرد مانند اسفناج ، کاهو ، هویج ، گوجه فرنگی ، سیر و ... مصرف کنید . آب پرتقال هرچه تازه تر باشد ویتامین C بیشتری دارد و طول مدت درمان را کوتاهتر می کند.
     
 
نقش خانواده در ایام امتحانات  

داشتن یک خانواده سالم و موفق خواست هر پدر و مادر آگاه است از این رو، بیایید باور کنیم که چه بخواهیم و چه نخواهیم ما مسئول انتخاب سبک زندگی خود، خانواده خود و تعلیم و تربیت فرزند یا فرزندان خود هستیم و می بایست نقش های درستی در خانواده ایفا کنیم که خانواده ای سالم و پایدار داشته باشیم.

یکی از آن نقش ها نقش خانواده در کاهش اضطراب امتحان در ایام امتحانات برای فرزندانمان می باشد.

اضطراب امتحان چیست؟

احساس ناتوانی و درماندگی که موجب کاهش کارایی ذهنی و جسمی فرد در هنگام امتحان می گردد.

  1. اضطراب مفید : تلاش --> موفقیت --> آرامش
  2. اضطراب ناتوان کننده : ترس از شکست --> رهاکردن تلاش --> شکست
 
 
     
 
ضرورت خوردن صبحانه  

کمک کار اصلی یک دانش آموز همان طور که از اسمش پیداست یاد گیری مطالب علمی جدید و درس خواندن است. برای درس خواندن باید ذهن شما تمرکز کافی داشته باشد و خوردن یک صبحانه سالم و مقوی به شما کمک می کند که در طول روز پرانرژی تر بوده و تمرکز و قدرت ذهنی بالاتری داشته باشید حتما تجربه کرده اید روزهایی که صبحانه نمی خورید در طول روز زودتر خسته می شوید و تمرکز کمتری دارید.

صبحانه مناسب

حالا که اهمیت صبحانه خوردن مشخص شد مرحله بعد این است که بدانیم چه چیزی بخوریم و چه صبحانه ای برای ما مناسب تر است.

اول از همه بهتر است صبح کمی زودتر بیدار شویم تا وقت کافی برای صبحانه خوردن داشته باشیم و تندتند و نجویده صبحانه نخوریم بعد هم یک کدام از گزینه های زیر و یا ترکیب آنها را برای صبحانه انتخاب کنیم.

عدسی

عدس پخته با کمی روغن زیتون و آبلیمو یک صبحانه مفید برای انجام فعالیت ذهنی در طول روز است. خوردن یک پیاله عدسی داغ در روزهای سرد پاییزی خیلی می چسبد.

نان و پنیر

ولی بدون چای شیرین: نان و پنیر و چای صبحانه ای است که معمولا بیشتر استفاده می شود. ترجیحا از نان های سبوس دار مثل نان سنگک یا نان جو استفاده کنید. اگر لقمه نان و پنیرتان را با چند برگ سبزی خوردن و یا چند برش خیار و گوجه و یا میوه هایی مثل انگور میل کنید خیلی بهتر است.

تخم مرغ

خوردن یک تخم مرغ در روز برای افراد هفت تا هجده سال نه تنها بی ضرر بلکه مفید است. تخم مرغ را کامل بپزید و وقتی زرده و سفیده آن کاملا سفت شد و خوب حرارت دید آنوقت آماده خوردن است تخم مرغ نیم پز ممکن است مسمومیت غذایی ایجاد کند.

جگر:

چند تکه جگر کباب شده با نان یک صبحانه مقوی است.

سیب زمینی

یک سیب زمینی آب پز با کمی کره و نمک یک صبحانه سالم و خوشمزه است.

گاهی وقت ها هم می توانید کمی از غذای شام را برای صبحانه در یخچال کنار گذارید.انواع غذاهایی مثل کتلت ٬کوکو و ماکارانی هم اگر خوب گرم شوند و خیلی هم چرب نباشند برای صبحانه مناسب هستند.

نوشیدنی ها

نوشیدنی های مناسب برای صبحانه شیر و آبمیوه های طبیعی بدون قند اضافی هستند. چای هم که دیگر احتیاج به معرفی ندارد. بهتر است چای صبحانه را شیرین نکنید و اگر خیلی دوست دارید چای شیرین بخورید چای را با عسل و یا مقدار خیلی کمی شکر شیرین کنید. بهتر است از قندهای طبیعی مثل عسل و خرما استفاده کنید.

خوردن مواد قندی به خصوص قندهای ساده برای صبحانه توصیه نمی شود چون مصرف مواد قندی باعث افزایش موقتی قند خون شده و بعد از آن احساس خستگی به شما دست می دهد بنابراین ترجیحا مقدار قند و شیرینی ها را در برنامه غذاییتان به حداقل برسانید.

بهتر است در هر وعده از تمام گروه های غذایی به نسبت مناسب استفاده کنید.

     
 
خوردنی های از بین برنده استرس  
استرس حالتی است که شما در واکنش به فشار دنیاى بیرون (مدرسه، محیط کار،خانواده، دوستان و ...) یا دنیای درون ( تمایل به موفقیت، میل به پذیرفته شدن و ...) احساس مى‌کنید.
استرس واکنش طبیعى افراد در هر سنى است. استرس از غریزه فرد در محافظت از خویش در برابر فشار عاطفى یا جسمى و  مقابله با خطر نشات مى‌گیرد.
بر کسی پوشیده نیست که تغذیه تأثیر چشمگیری بر خلقیات و احساسات انسان می‌گذارد. در ادامه میتوانید لیستی از خوراکی هایی که برای درمان و دور کردن استرس موثر هستند را مشاهده کنید.
     
 
تاریخچه کاغذ  
انسان اولیه به تدریج که نیاز به تصویر کردن اشیاء، یادداشت کردن وقایع و ارسال پیام های کتبی را درک کرد، اهمیت و ضرورت شیئی که بتواند بر روی آن اثر به جا ماندنی را ثبت کند، دریافته بود و همواره در راه دستیابی به آن تلاش می‌کرد . کلمه کاغذ از واژه چینی کاکتز گرفته شد. ( نام فارسی آن را رخنده یا پرزه است )

 
     
 
جدول تناوبی  

جدول تناوبی عنصرهای شیمیایی‏، نمایشی از عنصرهای شیمیایی شناخته شده‌است که بر اساس ساختار الکترونی مرتب گردیده‌است به‌گونه‌ای که بسیاری از ویژگی‌های شیمیایی عنصرها به صورت منظم در طول جدول تغییر می‌کنند .

جدول اولیه بدون اطلاع از ساختار داخلی اتم‌ها ساخته شد: اگر عناصر را بر حسب جرم اتمی آنها مرتب نمائیم، و آنگاه نمودار خواص معین دیگر آنها را بر حسب جرم اتمی رسم نمائیم، می‌توان نوسان یا تناوب این خواص را بصورت تابعی از جرم اتمی مشاهده نمود .


کد رنگ برای اعداد اتمی:

عناصر شماره گذاری شده با رنگ آبی ، در دمای اتاق مایع هستند؛

عناصر شماره گذاری شده با رنگ سبز ، در دمای اتاق بصورت گاز می‌باشند؛

عناصر شماره گذاری شده با رنگ سیاه، در دمای اتاق جامد هستند.

عناصر شماره گذاری شده با رنگ قرمز ترکیبی بوده و بطور طبیعی یافت نمی‌شوند(همه در دمای اتاق جامد هستند.)

عناصر شماره گذاری شده با رنگ خاکستری ، هنوز کشف نشده‌اند (و بصورت کم رنگ نشان داده شده‌اند تا گروه شیمیایی را که در آن قرار می‌گیرند، مشخص نماید.(